Ha kutyát szeretnél…

 

…NE VÁSÁROLJ!!!HANEM FOGADJ ÖRÖKBE!

MAGYARORSZÁGON KÖZEL EGYMILLIÓ GAZDÁTLAN ÁLLAT ÉL.

GYEPMESTERI TELEPEKEN TÖBB,MINT 100.000 KUTYÁT ALTATNAK EL ÉVENTE.

EZÉRT ÉRDEMES MENTENI KUTYÁT ÉS NEM VÁSÁROLNI.

HA MINDENKÉPP VÁSÁROLNI SZERETNÉL,AKKOR KIZÁRÓLAG CSAK HIVATALOS TENYÉSZTŐTŐL!

Mivel semmiféle törvény nem gátolja az állatszaporítók tevékenységét, így ez az ország a melegágya az olyan felelőtlen, meggazdagodást remélő kőbunkóknak, akik orvosi felügyelet nélkül hoznak le annyi almot szukáiktól, amennyit csak tudnak, nem törődve azzal, hogy beltenyészet alakul ki, mely miatt a kiskutyák hibás génekkel, öröklött betegségekkel születnek. A kölyköket idő előtt elválasztják és nem érdekli őket, hogy a vásárló vajon felelős gazdi lesz-e vagy az első nehézség után a kukában landol a csöppség. Durva, nem? És akkor a tartási körülményekre még ki sem tértem… A szukákat általában egy ketrecben vagy kennelben tartják és soha nem engedik ki, mert vagy terhes vagy kicsinyei vannak. Ha már nem tud szülni, mert kiöregszik, egyszerűen kivágják az utcára.

EZ az olcsó kiskutya ára. Így mindig elborzadok, ha esetleg valamely ismerősöm yorkit akar olcsón vagy nem tenyésztőtől akar vásárolni, mert drágálja. Ha már arra adom a fejem, hogy vásárolok és nem pedig örökbe fogadok, akkor szigorúan tenyésztőtől, aki odafigyel a kölykök egészségi állapotára és megválogatja a leendő gazdikat, hogy a kiskutyák a lehető legjobb kezekben legyenek. Drága? Az. De ha beteg lesz a kutya és orvoshoz kell vele járni, az is drága lesz. Ha már a vételárat sem tudja valaki kifizetni, akkor az orvosi költségeket hogyan fogja?

ITT TUDSZ ÉRDEKLŐDNI A HIVATALOS TENYÉSZTŐKRŐL:

http://www.kennelclub.hu

HA PEDIG MÉGIS MENTENI ,VAGYIS ÖRÖKBE FOGADNI SZERETNÉL,ARRA PEDIG VAN TÖBBEZER KUTYUS,AKIK KÖZÜL VÁLOGATHATSZ.TÖBB TUCAT MENHELY KÖZÜL.NÉZZ KÖRÜL NÁLUNK IS.

 

 

A legtöbb kutyus a menhelyeken található, viszont a gyepmesteri telepeken lévő kutyák sajnos helyhiány miatt 14 nap elteltével altathatóak és a legtöbb gyepmesteri telep altat.

Ezért javasoljuk gyepmesteri telepek látogatását, vagy az internetes hirdető felületük átböngészését is, számtalan tündéri kutyus várja, hogy meg mentség a haláltól.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.